Nieuws

Webinar 23 september: Hoe Bergman Clinics haar patiënten beter faciliteert en zelf efficiënter werkt met de Digitale Patiëntreis

ZorgDomein heeft de afgelopen maanden binnen haar platform gewerkt aan de Digitale Patiëntreis, een oplossing om het traject voor patiënten van verwijzing tot de eerste afspraak naar vervolgzorg te verbeteren. Sinds juli werkt Bergman Clinics met deze oplossing van ZorgDomein. Patiënten die zijn verwezen naar Bergman Clinics kunnen nu in één online omgeving alle informatie vinden om zich goed voor te bereiden op de eerste afspraak. Tijdens het webinar op woensdag 23 september gaan we in gesprek met Bergman Clinics en ChipSoft over digitalisering van het zorgtraject, de Digitale Patiëntreis en de eerste successen van deze innovatie.

Succesvolle innovatie

Sinds juli zijn er bij Bergman Clinics ruim 10.000 verwijzingen via de Digitale Patiëntreis verlopen. Ruim 700 patiënten hebben feedback gegeven op deze innovatie. De resultaten zijn positief met reacties als ‘duidelijk’, ‘makkelijk en vlot geregeld’, ‘praktisch en efficiënt’, ‘heel snel een afspraak’ en ‘geruststellend’.

Voordelen voor zorginstellingen

Naast een verbeterde digitale ervaring voor patiënten heeft de Digitale Patiëntreis ook een hoop voordelen voor zorginstellingen. Bas Berntsen, Manager Contact & Service Center van Bergman Clinics: “Patiënten zijn positief over het zelf online plannen van hun afspraak met een digitale verwijzing. Het is een soepel proces, zonder lastige handelingen en kan op elk tijdstip plaatsvinden. Met een paar klikken, plan je je afspraak en ben je op de hoogte wat je moet doen of meenemen.  Het vergroot het gemak en je kiest zelf het moment om die afspraak te maken, al is dat 3 uur ’s nachts. De digitale patiëntreis ontzorgt.“

Meld je nu aan!

Wil je weten hoe jouw zorginstelling snel en gemakkelijk kan digitaliseren? Ben je benieuwd naar de eerste resultaten, besparingen en impact? Meld je dan hier aan voor het webinar op woensdag 23 september.

Interessant voor je collega’s? Nodig ze uit door de aanmeldlink de delen.

Wil je direct verkennen hoe jouw zorginstelling kan digitaliseren? Stuur een mail naar patientreis@zorgdomein.nl

Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Menu